Původ: Německo
Růst: bujný, později střední, koruny kulovité, květy samosprašné
Plodnost: raná, vysoká, pravidelná.
Plody: až velké (hmotnost 6,3 g), kulovité, tmavě červené, dužnina tmavě červená, šťavnatá, navinule kyselkavá, šťáva barví silně
Zrání: v 7.-8. třešňovém týdnu, týden před Morelou pozdní.
Odolnost: proti mrazu vysoká odolnost, plody odolné proti monilióze, za deště nepraskají.
Zhodnocení: Nenáročná na prostředí, plody vynikající na zpracování-džemy, rosoly, do rumu a do slivovice!!!, vína, šťávy, sirupy, na cukroví a koláče....
In Vitro: bezvirózní výchozí materiál, který si zachovává vlastnosti; moderní laboratorní metoda množení -něco jako "mikrořízkování"
Internetový obchod provozuje Václav Koběluš - ovocná školka
Bruzovice - Velicesta, Copyright © 2008 - 2023